www.aa1.ro

O OPORTUNITATE NAŢIONALĂ – O ŞANSĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR NOŞTRI [pRO.a] - by igNic° - versiune scurtată

 1. Sunt în situaţia de a lansa un proiect care se poate dovedii de importanţă crucială pentru România dacă românii vor trata corect această resursă excepţională.

 2. Este vorba de o invenţie pe care am finalizat-o anul trecut şi pentru care am depus cerere de brevetare naţională în decembrie 2014. Cererea este legată de domeniul codificării digitale a informaţiei şi poate beneficia de ea industria de tehnică de calcul, HW şi SW, cea de comunicaţii digitale şi cea de automatizări, inclusiv serviciile aferente.

 3. Am aflat destul de târziu, că există o prevedere nelegitimă şi nedreaptă în legislaţie, fără să fie deloc singura, care mă deposedează parţial dar major de drepturile de proprietate intelectuală cuvenite dacă până în decembrie 2015 nu iniţiez procedura de brevetare internaţională. Dacă nu se întâmpla asta pierdem dreptul de a ne proteja invenţia în afara ţării ceea ce este foarte convenabil pentru cine nu este român.

 4. Şi acum A T E N Ţ I E ! Prevederea în cauză nu mă deposedează doar pe mine de drepturi şi patrimoniu CI pe ÎNTREGUL POPOR ROMÂN. Odată pentru că probabil nu sunt singurul român în această situaţie, considerând trecutul şi prezentul dar şi viitorul, apoi datorită importanţei domeniului inventicii (adică domeniul întregului progres al umanităţii, istoric considerat) şi în şfârşit pentru resursa de dezvoltare deosebită reprezentată de această invenţie şi industriile pe care le “deschide” înlocuindu-le în timp pe unele actuale. Această invenţie înseamnă locuri de muncă, profit pentru investitori şi resurse pentru bugetul statului. Plus altele şi ele importante. Surse de bogăţie şi bunăstare impreună cu alte invenţii ale noastre şi ale altor compatrioţi.

 5. Această invenţie inestimabilă per global poate fi corect evaluată, pe categorii de valori materiale şi nemateriale, pe diverse perioade. Pentru perioada pentru care se oferă protecţie, 20 de ani, valoarea este foarte mare. Putem vorbii uşor, la nivelul valorii de comercializare, .... să zicem exemplificator, de sute de miliarde de LEI (mult mai mult, de fapt).

 6. Din această valoare circa 10% ar fi normal să aparţină inventatorilor şi asociaţilor lor ceea ce la un calcul sumar făcut de mine poate însemna usor 30 de miliarde.

 7. Mie personal, strict pentru viaţa privată, imi poate ajunge probabil 50 de milioane pe 100 de ani (se poate dovedi a fi prea mult, având respect pentru resurse şi valori), să zicem. Din diferenţă, pe de o parte şi din tot ce presupune această economie de produse şi servicii, pe de alta (cu activităţile, locurile de muncă şi beneficiile potenţiale de orice fel, inclusiv taxe şi impozite), economie bazată pe invenţia propusă, rezultă INTERESUL NAŢIONAL şi EUROPEAN pe de o parte şi interesul celor interesaţi să devină parteneri în proiect, pe de alta.

 8. Pentru eventualii parteneri este de prisos să arăt că achiziţionând participaţii la un astfel de proiect işi pot asigura un venit şi o activitate, dacă se doreşte, pe viaţă. Asta DACĂ IZBÂNDIM, desigur. Mai ales că această invenţie este doar începutul unui şir de alte invenţii pe care noi şi alţii le vom realiza.

 9. Sunt 2 motive pentru care am iniţiat acest demers. Primul este pentru că eu nu deţin resursele necesare pentru brevetare internaţională şi al doilea pentru că miza fiind mare si strategică nu poate fi atinsă fără o echipă pentru valorificare, competentă şi responsabilă. Echipă care nu poate fi motivată de un salariu comun deci nu poate fi decât o echipă de parteneri care să investească activităţi şi finanţe pentru taxe şi cheltuieli de regie şi să îşi asume riscurile proiectului.

 10. Acestea sunt legate de:

 1. Cât despre costuri, cele de brevetare internaţională sunt relativ mici dacă ai resurse, cca. 50.000 de EURO sau chiar mai puţin (funcţie de ţările unde se solicită protecţie), etapizate, prima etapă însemnând în jur de 2500 de EURO de plătit anul acesta.

 2. Costurile de valorificare depind de grupul de iniţiativă, dacă se vor găsii parteneri şi de obiectivele pe care şi le propune acesta. Deţinem gândirea necesară pentru a aborda proiectul cu riscuri şi costuri financiare minime. Asta dacă nu se va găsii cineva să pună de la început pe masă ... nu ştiu .... 10 milioane, de exemplu. De ce NU? Noi avem potenţialul ca, împreună cu echipa adecvată şi resursele necesare, să elaborăm proiecte de anvergură pentru valorificarea acestei resurse.

 3. UNICA şansă să dăm şansă acestei resurse unice este găsirea până la mijlocul lui decembrie de sponsori şi/sau parteneri, alta neexistând deoarece am exclus din start şi definitiv posibilitatea împrumutului.

 4. Fiind în această situaţie supun cazul şi oportunitatea atenţiei publice, în primul rând din ţară, apoi din UE şi Europa şi apoi din întreaga lume.

 5. Potenţialii sponsori şi parteneri interesaţi, eventual, să se implice în valorificarea acestei resurse care se poate dovedi la fel de importantă ca petrolul sau alte resurse energetice, cu diferenţa că aceasta "este deja extrasă" aşteptând rafinarea şi comercializarea, ne pot contacta la 0735 878 939 sau la adresa de e-mail g@e11.ro.

 6. Şi mai avem la OSIM o cerere de brevet aflată într-o situaţie identică. Cu miză tot foarte mare dar în alt domeniu, deşeurile radioactive.

 7. Cu consideraţie, Ionel Gabriel Niculescu,
 8. consultant şi agent pentru dezvoltare prin inovare